Daus

Subpages for HUBERTUSMESSEN I ÅRHUS:

HUBERTUSMESSEN I ÅRHUS

 

HUBERTUSMESSE i Katolsk vor Frue Kirke,  Ryesgade 26, Dk-8000 Århus C.

På et møde den 31. maj 2011 har vi taget den beslutning, at vi ikke arrangerer en Hubertusmesse i 2011.

Ovenstående beslutning er ikke ensbetydende med at  en Hubertusmesse er udelukket i fremtiden. Tiden skal vise hvad konditionerne kan række til.

Følg med på www.Hubertusmessen.dk eller www.Daus

Messen er afholdt  den første lørdag i november hvert år siden 1986, og er en Økumenisk (fælleskirkelig) jagt/natur gudstjeneste, hvor præster fra flere trossamfund medvirker. Således er Folkekirken, Katolsk Kirke og Baptistkirken repræsenteret. ? 

Fra det skønne “Holstenske Schweiz” i Nordtyskland kommer ca. 15 parforcehornblæsere, som året igennem træner i den vanskelige kunst, at blæse på disse naturhorn. De blæser hvert år Hubertusmessens indhold: Introitus, Kyrie, Eleison, Gloria, Choral, Sanctus, Agnus Dei, Klokker og Hubertusmarch. Dirigent Evald Wøhrle der også er musiklektor i Eutin. Parforcehornblæsergruppen blæser til flere Hubertusmesser i Schlesvig Holsten. På deres hjemegn må Hubertusmesserne vige til fordel for os her i Århus.

Fra kl . 16,40  blæser jægere fra Århus jagtsignaler og jagtmusikstykker på gaden foran kirken. Kl. ca. 16,50 modtages Hubertusryttere foran kirken.

Kirken er smykket med træer, grene og løv i efterårets farvepragt. Opstillet i kirken medvirker jægere med hunde, og jægere med jagtfalke og kongeørn. ? 

Hubertusryttere i røde jakker festliggør dagen ved, med deres pragtfulde heste, at ride fra N.J.Fjordsgade skole ad Ingerslevs Boulevard, Odensegade, Sct.Pauls Kirkeplads, M.P.Brunsgade, Banegårdsplads og Ryesgade. Rytteroptoget starter kl. 16,15 fra N.J Fjordsgade skole, hvortil de returnerer efter messen.

Hubertusmessen er en tradition, som flere og flere kommer rejsende til udefra for at overvære. Messen foregår i den Katolske Kirke, hvor akustikken giver en særlig effekt for parforcehornblæsningen. ? 

Undertegnede står gerne til rådighed med yderligere oplysninger.

Læs mere på   www.hubertusmessen.dk

Med venlig hilsen
Helge Daus, skovfoged

email: helge@daus.dk
telefon: +45  8742  9818   og   +46 0684 60046

Medvrkende v Hubertusmessen 2009

Medvrkende v Hubertusmessen 2009

Schlesvig Holstens blæserkorps 2009

Schlesvig Holstens blæserkorps 2009