Daus

Subpages for BARACKENBORG:

Sommerhalvåret

Dejlige muligheder for at trave i fjället. Huset ligger ved foden af Sånfjället og ved Sånfjällets nationalparkgrænse. Sånfjällets nationalpark belv oprettet i 1909 for at beskytte resten af den svenske Bjørnestamme. Den svenske bjørnestamme af idag er udgået herfra.

Vandring og traveture

Der er masser af stier til at trave ud på og de kan findes på fjällkortene som ligger i huset. Det er enkelt at få oplysninger og vejledninger hos os. Hus og omgivelser er velegnet til børn. Især hvis de er lidt “ud i naturen” minded. Traveture med en lille rygsæk er spændende.

sommer01

Martin på Lillråndastien.

At vandre ud i ødemarken er som at gå på opdagelse. Der er så god plads at det ikke er ualmindeligt at gå en hel dag uden at møde andre.

Sododalen midt i Sånfjällmassivet. Benmærk den lille rasthytte nede i bunden af dalen.

Sododalen midt i Sånfjällmassivet. Benmærk den lille rasthytte nede i bunden af dalen.

sommer03

1988 på vej til Sørvallen før Valvejen blev bygget.

Lystfiskeri

Har du hang til lystfiskeri så er mulighederne spændende. Der er mange kilometer elve, bække og åer at følge. Naturen er fantastisk og ægte.

sommer04

Ved Lillråndan

Dagens høst!

Dagens høst!

Bær og svampe 

Du plukker de bær du vil overalt hvor de findes. Der findes “bærplukkere” i huset til fri afbenyttelse. På billedet kan I se dem ligge i bilen. De er orange og har håndtag på.

Tyttebær i læssevis

Tyttebær i læssevis

Ved du hvad tyttebær (Lingon) koster herhjemme i Danmark ??? Blåbær og multebær har samme previlegie.

sommer08

Disse bær er bjørnenes yndlings spise før de går i hi om efteråret. Elgene ynder dem også gerne som dessert til alle de grene som de ellers skal fortære.

Der er mange rørsvampe og andre svampe af forskellige slags.

Morkler

Morkler

Der kan nemt blive til daglig brug og til at tage med hjem. Alene at gå og se på dem er en oplevelse. De findes overalt i den bløde mosbegroede skovbund sammen med mange andre sjældnere urter. Svampebog skal medbringes hjemmefra.

Svampejagt

Svampejagt

Botanisering

Her findes planter som ikke er almindelige i Danmark. Især i blomstringstiden i foråret maj-juni og i efterårstiden når de går i høstfarver kan oplevelsen blive uovertruffen og uforglemmelig. En florabog findes i hytten.

Sommereng på Öne

Sommereng på Öne

Museer

Der findes museer af en ganske anderledes art end i Danmark. Det sidste nye er Fjällmuseet i Funäsdalen. Der vises svenskernes levevis helt tilbage fra stenalderen. Samernes levemåde før og nu. Meget levendegjort og interessant. Der er skovmuseer i nærheden og skovbymuseet i Ängersjö er meget værd at gæste. Der landbygdmuseet Byvallen som ligger mellem Linsell og Gliisjöberg.

Hembyggården i Hede skal man se også. Der er midsommerfest på Sct.Hans aften. En oplevelse der er svensk. I Vemdalen findes Vemdaliahuset. Et handelssted hvor fine træforarbejdede ting og møbler kan ses og købes. Handelsboden Bjørnhammaren er et besøg værd. Her kan købes kød af alle de dyr der findes i Sverige: Bjørn, Elg, Ren, Rype, Tjur, Urfugl. Der kan man også se udstoppede dyr fra egnen: Bjørn, Ulv, Los, Jærv.

Dyrene

Under museer er nævnt en række dyr. Disse dyr lever frit i skovene. Er man heldig kan de opleves. Elgene går lige omkring huset især om i sommerhalvåret.

Elgtyr på engen

Elgtyr på engen

Bjørnen er også lige i nærheden. Der er flere som har været på ferie der har set bjørnen.

Foto: H.Daus 18. april 2003

Foto: H.Daus 18. april 2003

Ulven findes der men er sjælden. Fodaftryk kan man få at se hvis man er kender. Tjur, Urfugl og Ryper vil man opleve på traveture i skov og fjäll.

Tjurhane

Tjurhane

Der er en mulighed for at komme ud med en lokalkendt. Det er den bedste måde at opleve naturen på klods hold. Om vinteren er der mange Rensdyr i området. De Rensdyr man ser om sommeren er også Samernes. De er bare ikke kommet med til de norske fjelde da vandringen stod på.

Rensdyr ved Änget

Rensdyr ved Änget

Turistkontor

I Hede er et turistkontor hvor alle forhold og aktiviteter kan studeres og planlægges. 

Efterår på Sånfjeldet

Efterår på Sånfjeldet